Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Terug naar nieuws

Houtskeletbouw (HSB)

Gepubliceerd op:

Houtskeletbouw (afgekort hsb) wordt door Unit Bouw Projecten al jaren lang toegepast. Bij vele units is de totale constructie (het skelet) volledig van hout gemaakt. Gestandaardiseerde bouwelementen gemaakt van houten frames zorgen ervoor dat er korte en snelle bouwtijden kunnen worden gerealiseerd, wat uiteindelijk kosten bespaard. Units gemaakt van hout zijn over het algemeen lichter dan stalen of betonnen constructies. Deze gewichtsbesparing zorgt ervoor dat bij de plaatsing van accommodaties lichtere telescoopkranen kunnen worden ingezet.

Naast de vele voordelen voor de bouwer heeft het gebruik van houtskeletbouw vooral voordelen voor de eindgebruiker. Denk hierbij aan een aangenaam klimaat en goede isolatiewaarden. Wandconstructies zijn eindeloos configureerbaar naar de wens van de klant. Dit betekend dat wanden binnen de accommodatie gemakkelijk kunnen worden verplaatst.